accu achterin zetten.....

ECU, kabelbomen, audio, beveiliging, etc.
Gebruikersavatar
GlennCRX
1e monteur
1e monteur
Berichten: 5207
Lid geworden op: 15-01-09 21:49
Locatie: Would'nt you like to know......

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door GlennCRX » 01-06-15 13:28

Inderdaad.
De accu is regelmatig leeg vanwege het erg weinig gebruiken van de auto, daardoor heb ik een druppellader aangeschaft.
Nooit problemen en de accu (Odyssey PC680) doet het na 2,5 jaar nog steeds prima!

Gebruikersavatar
bregje
1e monteur
1e monteur
Berichten: 6512
Lid geworden op: 21-10-07 13:08
Locatie: De kwakel
Contacteer:

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door bregje » 01-06-15 18:49

Misschien een stomme vraag, maar waarom zou je een gelaccu nemen als je al een relocation hebt gedaan? Voor de ruimte hoef je het niet te doen. Heb nooit een gelaccu gehad, zie er het nut niet van in...
bregje schreef:Erger u niet...verbaas u slechts.
brian spilner schreef:turbo is voor mietjes...
kadafi schreef:brian spilner heeft gelijk!

Gebruikersavatar
GlennCRX
1e monteur
1e monteur
Berichten: 5207
Lid geworden op: 15-01-09 21:49
Locatie: Would'nt you like to know......

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door GlennCRX » 01-06-15 20:46

Jij had toch altijd een bloedneus na een uur of 2 rijden.........
Knalgas is giftig en je zit in een gesloten ruimte.
Een gelaccu geeft geen knalgas af, oftewel het is beter voor je gezondheid.
Een loodaccu staat niet voor niets in de motorruimte. ;)

Gebruikersavatar
crxzeeland
1e monteur
1e monteur
Berichten: 1847
Lid geworden op: 10-01-11 21:53
Locatie: tholen
Contacteer:

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door crxzeeland » 01-06-15 21:48

Ja, maar volgens goelette zijn de huidige accu's gewoon dicht. En stoten alleen gas uit als die echt te warm wordt (wat een gelaccu ook kan doen blijkbaar)
datgene wat iemand 20 jaar geleden vast heeft gezet, moet ik toch wel los kunnen krijgen?

Gebruikersavatar
Chieltje
1e monteur
1e monteur
Berichten: 5906
Lid geworden op: 01-01-07 20:05
Locatie: zuidwolde

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door Chieltje » 02-06-15 12:06

Ik had de gelaccu onder de plek waar die normaal zit, hierdoor had ik meer ruimte voor de inlaat en kabeltjes kon ik lekker laten zoals ze origineel bedoel zijn..
Afbeelding
Waar een Dinges, is een weg!

Gebruikersavatar
bregje
1e monteur
1e monteur
Berichten: 6512
Lid geworden op: 21-10-07 13:08
Locatie: De kwakel
Contacteer:

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door bregje » 02-06-15 19:50

Jij maakt je zorgen om dampen? Een crx heeft gemiddeld meer lekkageproblemen en windruis dan een vergiet met zijwielen...
bregje schreef:Erger u niet...verbaas u slechts.
brian spilner schreef:turbo is voor mietjes...
kadafi schreef:brian spilner heeft gelijk!

Gebruikersavatar
goelette
1e monteur
1e monteur
Berichten: 454
Lid geworden op: 05-06-10 12:36

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door goelette » 02-06-15 23:03

ik had een grote gelaccu, ding is groter dan de originele dus voor de ruimte deed ik het niet. Ik deed het voor het knalgas.
Wat nu na nader onderzoek dus flauwekul lijkt te zijn geweest. Ik zeg lijkt, want zeker weten doe ik het niet. Maar dat is kennelijk de algehele tendens :)
Honda: CRX AS, CRX Af Spyder, CRX ED9 H22, Civic ED6 Roadster, AF-aanhanger, PC800, Accord CG9
Renault: 2x Goelette
Ford: Galaxy '02

Gebruikersavatar
crx90
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4255
Lid geworden op: 27-05-06 20:27
Locatie: moergestel

Re: accu achterin zetten.....

Bericht door crx90 » 03-06-15 18:49

Ik was paar jaar geleden op mijn werk wat aan het lassen en mijn baas had zijn tractor accu aan de lader hangen een paar meter verderop (had ik niet gezien :P ) die klapte uit elkaar toen :wOOt: en de vloer op het werk borrelde en er ontstonden gaten :P zo iets wil je nooit op je krijgen bij een ongeval ik zou dus ook nooit een gewone accu achterin zetten

Plaats reactie