deCRXgarage

De grootste Honda CRX informatie site van Nederland.

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Forum

Omdat ik zelf deCRXgarage.nl nauwelijks meer bezoek was het mij niet opgevallen dat het forum al geruime tijd niet meer werkte. Pas na een berichtje van een bezoeker en wat onderzoek bleek na navraag bij YourHosting.nl dat de complete database van het forum niet meer aanwezig was.

In Maart 2021 is de toenmalige hosting provider VIP.nl overgenomen door YourHosting.nl. Na een migratie van deCRXgarage.nl naar een andere server is onder andere de complete database van het forum niet gemigreerd. Als opgaaf van reden was dat in het toegepaste hosting pakket er maar 1 database was toegestaan. Hiervan ben ik door zowel VIP.nl alsook YourHosting.nl nooit op de hoogte gebracht en is mij ook nooit opgevallen omdat tot voor de migratie de 3 databases die in gebruik waren gewoon werkte. Zowel voor als na dit migratie proces heeft YourHosting.nl verzuimd mij er van op de hoogte te brengen dat er dus maar 1 database (die van de website zelf) was meegenomen in de migratie en was er blijkbaar ook geen controle opgenomen of alle data was overgezet. Doordat er een lange tijd zat tussen de migratie en ontdekking door een bezoeker waren inmiddels ook de gemaakte backups reeds verwijderd.

Dit alles betekent dat er ruim 20 jaar aan forum berichten verloren is gegaan, en hoewel ik zelf al jaren geen CRX meer bezit maakt het me toch bedroefd. Aangezien de data niet meer terug te halen is komt er voor mij hiermee ook echt een einde aan een tijdperk waarin ik een groot deel van mij leven actief geweest ben, veel leuke en leerzame momenten heb gekend en veel heb kunnen delen met mensen met dezelfde hobby. Bedankt hiervoor!

Vriendelijke groet,

Roblom

Je bent hier: Forum